På förfrågan.

Kommer här nu mitt recept på pita-bröd,
det funkar alltid för mig men jag tar inte ansvar för hur det smakar i andras munnar.

Du behöver:

175 C

1 paket jäst
1 msk socker
1 ½ koppar vatten (Tänk gammeldagsa kaffekoppar)
2 msk salt
4 koppar vetemjöl
1 msk olivolja

1. Blanda jästen och sockret i en liten bunke,
tillsätt sedan en halv kopp av det varma vattnet och låt stå under 10 minuter för att lösas upp.

2. Lös upp saltet i resten av det varma vattnet.
Det kan hända att du behöver lite mer eller mindre vatten beroende på vad för sorts vetemjöl du använder.

3. Häll upp vetemjölet i en annan, större bunke och forma mjölet till en "brunn"
där du sedan häller i den upplösta jästen och saltvattnet.

4. Arbeta till en deg med händerna. Bearbeta och knåda degen i skålen ca 10-15 min eller tills den är helt len.

5. Häll olivoljan över degen och knåda igen till all olja har absorberats.

6. Täck degen med en handduk och ställ den på ett normaltempererat ställe för att jäsa till dubbla storleken (ca 1-2 timmar), arbeta degen igen efter det och knåda i några minuter.

7. Värm ugnen till 175 grader.

8. Skär degen i bitar. Storleken bestämmer du själv beroende på hur stora bröd du vill ha. Normalstora bröd görs dock av degbitar stora som ägg.

9. Forma bitarna till bollar med händer och kavla ut dem på en lätt mjölad yta. De ska vara ungefär en halvcentimeter tjocka.

10. Olja ett bakplåtspapper lite och lägg 2-3 pitabröd på var plåt. Grädda längst ner i ugnen 2-3 minuter på var sida.
Om du hellre vill ha pitabröd som kan fyllas måste du grädda dem längre.


LYCKA TILL OCH SMAKLIG MÅLTID!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback