För någon annan.

Aktiv.
Idag har jag försökt få lite gjort. Försökt är verkligen det rätta ordet. Precis som jag fruktade innan jag begav mig hem ifrån Grekland har jag blivit mer lat för varje dag som går utan jobb. Därför känner jag en panik att ta tag i det, jag vill inte bli lat igen. Jag vill tjäna mina pengar, leva mitt liv och bara må bra. Paniken blir nästan lite för mycket och den gör så att jag inte får något gjort istället. Har plottrat lite på CV:n idag, så att den ska se acceptabel ut. Fick även Peter att få in mitt intyg från Grekland från förra året och slutbetyget på datorn. Pratade med min moster om några tips, bland annat att försöka få referens där nerifrån. Vilket jag vet är inga problem som helst, har mailat och dylikt tidigare eftersom vi glömde bort att fixa allt det där innan jag åkte hem. Snarare jag glömde bort. Men, medelhavet är som en annan värld. Klimatet är annorlunda, de jobbar arslet av sig i 6 månader och blir därför i stort sett osynliga och helt jävla omöjliga att få tag på, de andra 6 månaderna. Vilket skapar ett enormt problem för mig. Jag ska skicka ut till några jobb så får vi se vad som händer.
Var även snäll och städade undan lite med lillasyster i huset idag. Kändes som en bra sak att göra. Försöka göra någon annan glad, bara för att. Det är aldrig så jobbigt som man trott heller, bara grejerna har någonstans att få plats. Det kan man inte säga om mitt eget rum..
Bakade kladdkaka och kom på att jag fan i mig måste höra av mig till Lkpg-Linda för hennes recept. Som är enligt mig det godaste i världen! Gjorde även en sockerkaka. Jag kommer bli värsta, bästa bullmamman då jag blir gammal.

Det är dags för en cigg innan jag ska leta jobb, på riktigt!

Generös.

Sömnlös.
Fördriver tiden. Lyssnar på Heather Nova. En stjärna jag inte ägnat mycket tid åt på flera år. She's lovely.
Gjorde ett sjukt test precis och svaren blev allt lite roliga.


1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.
NO CHEATING!


Will it be ok? The Summer Is MagicHow are you feeling today? Anastacia - You’ll Never Be Alone
How do your friends see you? Black Eyed Peas – Pump It
Will you get married? Black Eyed Peas – My Style
What is your best friend's theme song? 50 Cent – This Is How We Do It.What is the story of your life? Diamonds Are Forever
What was high school like? Fat Joe – Lean Back
How can you get ahead in life? Goo Goo Dolls – SlideWhat is the best thing about your friends? Gorillaz – Feel Good Inc.
What is tonight going to be like? Arash - Temptation
What is in store for the reminder of this weekend? Kelly Clarkson – Because Of YouWhat song describes you? LeToya – TornTo describe your grandparents? Chamillionaire – Ridin’
How is your life going? Ottomix - Raggasex
What song will they play at your funeral? Ian Van Dahl – Castles In The Sky
How does the world see you? Keane – Somewhere Only We KnowWill you have a happy life? Lil’ Kim - Whoa
What do your friends really think of you? Nelly Furtado ft. Timbaland - Promiscuous
Do people secretly lust after you? Anna Vissi – Se Thelo (Grekisk)How can I make myself happy? Bodyrockers – I Like The Way (You Move)
What should you do with your life? Lars Winnerbäck – Stort Liv
Will you ever have children? Mariah Carey - Hero

Jag känner mig generös och bjuder på mig själv lite mer än vanligt.
Kan därför bjuda på en till njutbar låt.
Heather Nova - You Left Me A Song

Jag saknar dig.

Hjälp.

Hjälp.
Sittandes här kan jag inte sluta fundera på vilken film denna låt kommer ifrån. Har fortfarande inte klurat ut det eller ens förstått om jag inbillar mig. Kanske är det bara en vanlig låt.
Men det är ännu en jag älskar. Made in the 80-s. I love it!

Journey - Don't Stop Believing
Var hör den egentligen hemma?

Musik får allt att gå framåt.

Försök till vardagsnöje.
Tog med två av mina tre småsystrar på stan idag för en fika. Ellen 8 år och hennes vän Karin hade nämligen nästan som på egen hand bestämt det, att dom ville minsann gå och fika med mig nu när jag väl var hemma från Grekland. Små barn kan vara väldigt söta och röra om riktigt i hjärtat. Det är tur att de finns, speciellt då de är tysta och sover. Ibland kan jag nästan få en panikattack och tänka: "- Helvete! Jag kommer aldrig någonsin kunna bli mamma." Allt jag klarar av att göra när mina systrar bråkar och lever rövare är nämligen att skrika, mestadels fula ord, och känna att jag fan vill slå dom. Men sen behärskar jag mig alltid, såklart. Förmodligen är det så alla syskon känner, men vore man inte en usel mamma så? Jo jävlar, ja.
Efter vår fika begav vi oss ner på stan eftersom jag, Einstein själv, tagit på mig stövlar inköpta i Grekland med träklack. Halvvägs ner för uppfarten insåg jag att det aldrig skulle kunna gå, men eftersom vi var så himla sena och jag lider av en fruktansvärd envishet vägrade jag gå tillbaka in och byta skor. Det vill säga att när fikat var över vägrade jag ta barnen och mina egna ben och promenera hem. Aldrig. Det skulle ta evigheter. Så vi gick runt och kikade lite överallt. Jag önskar jag hade pengar! Verkligen. Kläder är något jag behöver.
Att skämma bort mig själv, om bara för ett litet tag. Vardagslyx. Kunde jag så skulle jag tappa upp ett varmt bad och bara vara ett tag, men eftersom vi bygger om i hallen och toadörren på nedervåningen lyfts bort så går det inte alls. Sitter nu och suktar efter kläder på ASOS. Men vad som gör det nästan alldeles för jobbigt att kolla är väskorna och skorna. Jag behöver ett jobb!

Planer.
Skrev ihop CV:n lite bättre idag och har tänkt börja skicka ut den till diverse skidorter och diverse andra ställen under morgondagen. Jag behöver kläder, vilket betyder att jag behöver pengar - vilket allt kommer ifrån att jag ska ha ett jobb! Ska ha.
Jag klarar inte av att vara arbetslös.

Dessutom ska det sparas pengar till vinter/vår. Jag längtar fortfarande till att försvinna.
Långt, varmt och vänligt. Vintern är inget för mig. Allt känns likadant, det går inte att ändra.
Men, sådär dagen efter dagen så lättar allt litegrann. Ord kan hjälpa mycket.
Hur ska jag någonsin lyckas?

Älska.
Giannis Ploutarxos - Me Ti Kardia
Lyssna, njut och älska!

känslor jag inte gillar.

Rastlöshet.
Det är så det känns. Som att jag aldrig borde packa upp kappsäcken, inte här. Jag vill alltid befinna mig på flygande fot. Åtminstone som det är nu. Jag trivs inte med känslan jag har. Att inte höra hemma där jag kommer ifrån. Det finns inte längre något att hämta här, men ändå känner jag ett tvång att stanna. För att rätta till alltsammans. Lära känna, än en gång. Möta människor jag inte sett på länge och som jag saknat. Min familj. Det känns som jag försummar dem. Ändå vill jag inget annat än att försvinna igen. Packa väskan och fly. Ifrån vad? Jag önskar jag själv hade svaret på alla frågor som finns. För om inte jag själv vet, vem ska då veta?


Närhet.
Jag saknar att känna någons värme mot mig. En enkel lösning vore att skylla detta på vintern. Att kylan får mig att vilja känna närhet. Är det egentligen så enkelt? Kan det bero på att jag är en människa som alltid vill känna mig älskad, för att fylla ut ett tomrum jag själv inte kan göra något åt. Jag har ett behov av att alltid vilja lära känna nya människor. No matter what. Det kan bli för mycket. Speciellt när man står stilla, i en norrländsk liten stad. I stort sett alla ansikten är desamma och jag känner att jag behöver en drasktisk förändring. Någon som kan få mig att falla. Förlora fotfästet för ett tag och bli berusad på nytt. Av något annat än alkohol.. Det kan bero på att linjen har dragits nu. Vi kommer ingenstans och att fortsätta något vore att lura oss båda. Men vanan, att alltid finnas i varandras närhet så fort jag bosätter mig här hemma igen, den släpper inte taget. Inte så lätt. Kvällar som den här, när allt har tagit för evigt och jag vill sällskapa, nära någon där ord inte längre behövs, det är då det känns som jävligast. Men jag ska vara stark. Starkare än någonsin. För, att leda fram gamla känslor vore att lura oss. Mest dig, och det vill jag inte.

Jag är inte alltid såhär nere, det kommer i perioder och vintern framkallar det mesta.
Att skratta, utan att tänka efter. Att älska, utan att må dåligt. Att leva, just för dagen.
Det är vad jag saknar för tillfället och jag saknar dig.
Som en tvilling med något års mellanrum, vi delar känslor och tankar.
Jag saknat att prata med dig. Förklara utan att egentligen behöva.
Men mest saknar jag att dansa, det är lycka rakt igenom.
Jag kan inte dansa utan dig!


Varför har jag en känsla över att behöva hitta hemma, som om jag egentligen inte hörde hemma här?
Vart hör jag hemma?

Stranden


Sverige.

Jag är hemma.

Nu befinner jag mig på svensk mark igen, och har gjort det de senaste tre dagarna.
Om jag ska säga precis som det är så känns det förjävligt, jag kan inte längta tillbaka mer än jag gör nu.
Självklart är det en lättnad och glädje som känns när jag träffar vänner och familj,
då jag ser deras välkända ansikten känns det som att jag inte ens varit borta.
Som om jag hade befunnit mig i koma och drömt allt som hänt.
Hemska tanke.

Snö.
Det är väl sådant man får vänja sig vid med att leva i Norrland.
Men redan nu? Det är så kallt ute att jag håller på att frysa tårna av mig så fort jag går ut.
Det är inte ens den där iskalla frosten som biter sig fast i kinden,
det är mest ruggigt, fuktigt och obehagligt.
Kan inte längta mer efter stränder, sol och ginhitõs i baren.
Det enda som kan mäta sig med det är inhandling av nya kläder,
varma kläder som gör att utomhus inte känns så hemskt.
Men för att kunna göra det behövs det jobb,
något jag ska ta tag i imorgon.

Glikia glikia glikia mou. Jag saknar dig.

Mixalis Emirlis -
I Pipa Tis Eirinis
helt klart bäst.


I like it, i like it a lot.

Sommaren har kommit mot sitt slut, men inte sorjer jag for det.
Ar snart dags att bege sig hem igen, fa i sig lite svensk mat,
traffa svenska vanner och familj, njuta av att kanna kylan mot min kind.
Riktig kyla, som enbart kommer kannas som hemma den forsta dagen,
sedan blir jag trott igen. Rastlos. Som alltid.

Jag har njutit av sol, varme, skratt, livet.
Precis som alltid. Jag alskar detta stalle!
Och tro pa fan att jag kommer tillbaka, utan tvivel.

Innan jag borja sorja redan ar det dags att njuta av tiden som ar kvar.
Lordag - utekvall. Galenskap. Dans. Ursus. I love it.

Ni ska veta att jag saknar er.

Skal hora!